top of page

Magnus är den energi som håller rytmen kokande showen igenom. Han började spela trummor som 11åring och lärde sig själv genom att spela till Nicko Mcbrain och Iron Maiden. Hans första trumset bestod av uppradade kuddar och ett innebandymål som ride cymbal.

 

Till vardags jobbar Magnus på kulturskolan i Härryda som sax, klarinett och slagverkslärare. Han är utbildad, med sax som huvudinstrument, på musikhögskolan i Göteborg och Royal Academy of Music, London. Trummorna har dock följt med hela tiden och han har alltid haft rockband osv på sidan av sitt intresse för saxofoner och jazzmusik.

 

Magnus har genom åren jobbat med artister som Lill-babs, Magnus Johansson, Kjell Öhman, Claes Jansson, Karl Olandersson med mera. Hans hittills största framträdande var när han "head-linade" Emmaboda festivalen inför 11000 personer med det engelska popbandet Friendly Fires år 2010.

 

Magnus skriver och producerar mycket egen musik, bland annat med gruppen "Flimmer" samt hans egna skötebarn "Friends of Mr Burns" som givit ut den kritikerrosade skivan "Release the Hounds" Han spelar även trummor i framtidsbandet Swedish Black Eye.

 

bottom of page